fbpx

                            

ABOUT

Met grootse en melancholische atmosferische melodieën, de prachtige etherische stem van zangeres Anne van den Hoogen en betoverende reverb gitaren (van o.a The Gathering gitarist René Rutten) , is Habitants muziekstijl verbonden met de donkere shoegaze en etherische golf van de jaren 80. De gitaargedreven soundscapes van Habitants laten je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme.

De band bestaat verder uit gitariste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jerôme Miedendorp de Bie.

Met het debuutalbum One Self (2018) heeft Habitants zichzelf op de kaart gezet als een opkomende kracht in de alternatieve muziek-scene. De plaat kreeg wereldwijd lovende reacties. De band speelde daarop een clubtour door Nederland en stond op festivals als Bruis en Oranjepop.

Met het vervolgalbum Alma (geproduceerd door producer Attie Bauw en verwacht begin 2024) krijgt de dromerige shoegaze sound een experimenteler geluid. De band durft hiermee buiten de gebaande paden te treden en te zoeken naar nieuwe manieren om hun krachtige geluid uit te diepen of tot verstilling te verfijnen.

Join our Newsletter